Doordat we eigenlijk alles wat we zelf leuk, mooi en interessant vinden in- en verkopen vormt onze collectie een soort ‘rariteitenkabinet’. Daarnaast verwijst de naam Das Kabinett naar de beroemde expressionistische film Das Kabinett des doktor Caligari uit 1920.

Das Kabinett begon in mei 2014 in het voormalige pomphuis van Vitens aan de dijk in Lent. Het industriële gebouw werd omgetoverd tot ‘huiskameratelier’ met de nadruk op kunst, vintage en design.

In de eerste plaats was Das Kabinett een winkel en werkplaats in één, een plek waar kunstenaars konden werken en exposeren in een huiselijke sfeer en waar tegelijkertijd de complete huiskamerinrichting te koop was. Daarnaast bood Das Kabinett ruimte aan culturele evenementen zoals exposities, lezingen, workshops en kleinschalige concerten en theatervoorstellingen. Het was een levendige en laagdrempelige cultureel plek met een tijdelijk karakter en ruimte voor experiment.

Doordat de gemeente Nijmegen het fabriekspand verkocht moest Das Kabinett in januari 2016 verhuizen. Inmiddels zitten we in een grote loods in Gendt. Aan de culturele activiteiten is hierdoor (voorlopig) helaas een einde gekomen. De nadruk is sindsdien volledig komen te liggen op de verkoop van ‘Mid Century Furniture’.

We zijn dadelijk op afspraak te bezoeken en hebben een constant wisselende voorraad. Om op de hoogte te blijven van onze collectie kunt u ons volgen op o.a. Marktplaats en Instagram.